Descriere

Născut în 1961 în Texas, Statele Unite, Tom Ford este unul dintre cei mai prolifici designeri ai ultimelor decenii. El este absolvent al Parsons School of Design, în timpul facultății lucrând la biroul de presă al Chloé în Paris. În 1994 a devenit director de creație al casei de modă GUCCI, păstrând această poziție și când grupul și-a adăugat în portofoliu brandul  Yves Saint Laurent.

În 2005 a creat propriul brand care îi poartă numele, TOM FORD. Designerul este și producător și regizor de film, producția sa Nocturnal Animals, apreciată de criticiși public, câștigând în 2016 marele premiu al juriului la Festivalul de film de la Veneția.

În martie 2019 Tom Ford a fost ales președinte al CFDA – Council of Fashion Designers of America, funcție deținută anterior timp de 13 ani de Diane von Furstenberg. Inițiator al trendurilor,a Tom Ford a fost întotdeauna un style-icon a cărui voce a fost ascultată de specialiștiși public, stilul său unic și atrăgător regăsindu-se în toate produsele brandului care se remarcă prin designul unic și provocator, atenția pentru detalii și alegerea celor mai bune materiale și tehnologii de fabricație.

Colecțiile de ochelari cu influențe deopotrivă vintage și moderne reflectă valorile brandului și sunt produse în Italia de către Marcolin SpA, evidențiindu-se prin elemente unice design cum este logoul metalic T prezent pe brațele și frontul tuturor produselor optice sau combinațiile unice de acetat, metal și piele naturală.

Designul ochelarilor Tom Ford are la bază următoarele 4 concepte:

  1. TIMELESS – regăsit în modelele care au ca inspirație SIMBOLUL INFINITULUI

Elemente ce caracterizează aceste modele: -Simbolul infinitului prezent pe front, în variante stilizate; -Formele și dimensiunile impresionante ale lentilelor; -Reinventarea logo-ului T.

  1. TIMELESS – modelele de inspirație VINTAGE cu conexiuni cu modaanilor ‘50-‘70 Elemente ce caracterizează aceste modele: -Formele supradimensionate, pline de personalitate; -Forme cat-eye și butterfly la modelele de damă; -Forme vintage cu look contemporan la modelele bărbătești;
  2. CUTTING-EDGE – care au la bază MINIMALISMUL RAFINAT Elemente ce caracterizează aceste modele : -Accent pe design; -Materiale de cea mai bună calitate; -Forme iconice.
  3. CUTTING-EDGE – modele al căror design se bazează pe COMBINAȚIILE PREȚIOASE DE MATERIALE Elemente ce caracterizează aceste modele: -Combinații de acetat și metal; -Soluții tehnice și de design inovative; -Titan made in Japan și detalii de piele naturală.